Zayıf Akım Kablo Öncüsü Erse
Erse kablo, 1996 yılından bu yana zayıf akım kablo üreticiliğinde gerek ülkemizde gerekse dünyada kalite ve güvenilirliğini kanıtlamış bir markadır. Kurulduğu günden bu yana, teknolojiyle birlikte yenileyip ve kendini geliştirmeye devam etmiştir. Erse’nin ürün çeşitliliği ve çalışma prensibi bakımından nasıl bir yol izleyip, bünyesini geliştirdiğini görmek ister misiniz?
Erse Kablo Hakkında
Erse kablo, 1996 yılından bu yana sektördeki başarı ve deneyimini “kalite, hizmet ve sürdürebilirlik” kavramlarını baz alarak yakalamıştır. Zayıf akım kablo üreticisi olan Erse Kablo, kusursuz hizmet anlayışıyla faaliyet göstermeye devam ediyor.
Erse, merkez ofis ve modern üretim tesisleriyle İstanbul Silivri’de hizmet ve faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir. Ürettiği ürünlerin kalitesi sayesinden tüm paydaşlarında sonsuz güven ve memnuniyet duygusu yaratmıştır. 25.000 m² alan üzerine kurulu tesislerinde, lojistik ve üretim hizmetlerini gerçekleştirmektedir.
Erse Kablo Ne Yapar ve Amacı Nedir?
Erse kablo, kurulduğu günden bu yana kendini sürekli geliştiren ve yenileyen bir marka olmaya devam etmektedir. Bünyesinde her zaman son teknoloji ürünler barındırmaktadır. Barındırdığı bu geniş ürün skalasını gruplara ayıracak olursak; kontrol etme, yangına dayanıklı, koaksiyel, haberleşme, kumanda, veri iletişim ve özel kabloları şeklinde sıralayabiliriz. Pazar gücünü markalarıyla sağlamlaştıran Erse; kumanda kabloları grubunda Erflex, yangına dayanıklı ürün gruplarında Ervital, Ervital Fire Safe Cable ve Ertival Fire Safe Gold Cable, lan kabloları grubunda ise Erline markalarıyla tüketicilerine sonsuz güven ve kalite oluşturmaya devam etmektedir.
Erse, başarısının sürdürülebilir olmasını; güçlü mühendis kadrosuna sahip oluşu ve Ar-Ge departmanı sayesinde müşteri beklenti ve sorunlarına ulaşarak, çözüm üretmesine bağlıyor. Ayrıca sürekli gelişen bu çağa ayak uydurarak yenilikleri takip edip, ürünlerini kalite ve çözüm odaklı çalışmalarıyla destekliyor.
Ulusal ve uluslararası standartlarının gerekliliğini karşılamayı kendine bir sorumluluk bilinci olarak gören Erse, bu bilinci korumak adına; sürdürülebilir kalitesini sağlarken, kalite sistemini geliştirip, yenilemeye, aynı zamanda çalışan yetkinliğinin arttırılması adına planlanan kişisel gelişim ve teknik eğitimleri ile marka kalitesini artırmaya devam ediyor.
Erse, çalışma prensibi doğrultusunda kalite standartlarına ve çevreye duyarlı çalışma anlayışına uygun “Entegre Yönetim Sistemi” (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001) oluşturarak, bu sistemi belgeleyerek kanıtlamıştır. ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgesiyle müşteri memnuniyetine verdiği önemi ise tekrar tekrar vurgulamıştır. Ürettiği ürünlerle ulusal ve uluslararası kaliteyi baz alan Erse, “TSE, VDE, MPA, LPCB, REACH, RoHS, CE (LV, CPR) ve SASO” normlarında ürün belgelerine sahip oluşu bu sektörde öncü olduğunu kanıtlar niteliktedir.
Erse, yurtiçindeki geniş ve güçlü bayi sistemi altyapısı sayesinde yaygın bir satış ağına sahiptir. İnşaat, endüstri sektörlerinin satış ve ihracat alanında çözüm ortağıdır. Türkiye pazarında liderliğini koruyan Erse, İstanbul Merkez ofisi başta olmak üzere Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Adana, Samsun illerinde Bölge Satış temsilcilikleri bulunmaktadır. Yurtdışı pazarlarında da büyük bir deneyime sahip olan Erse, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere tüm Avrupa; Asya, Ortadoğu ve Körfez Bölgeleri’nde 50’den fazla ülkeye yaptığı ihracat sayesinde, günümüzde elde ettiği bu önemli konuma ulaşmayı başarmıştır.
Zayıf Akım Kablo Nedir
Günümüzde teknolojik cihaz ve araçların neredeyse tümü elektrik ile çalışmaktadır. Bu sebeple modern çağın en büyük ihtiyaçlarından biri elektriktir. Elektrik kullanımı ise kablo ihtiyacını ve çeşitliliğini ortaya çıkarmıştır.
1kV altı, yani düşük gerilime sahip, dışarıya zarar vermeyen bir seviyedeki akımları taşıyan, elektrik alt yapısı sistemleri için ihtiyaç duyulan, kablo türüne zayıf akım kabloları denmektedir. Zayıf akım kabloları, bina, rezidans, hastane, AVM, spor tesisleri ve benzeri yerlerin, ses, görüntü, alarm ve telefon gibi sistemlerinde kullanılmaktadır. Geniş bir kullanım alanına sahip olması sebebiyle oldukça büyük bir öneme sahiptir.
Zayıf Akım Kablo Seçim Kriterleri Nelerdir?
Zayıf akım kabloları kullanılacağı yere, amaca ve ortama göre değişkenlik göstermektedir. Bu sebeple kullanım alanına göre belli başlı özelliklere ayrılmaktadır. Seçilecek kablo kriterlerini sıralayacak olursak;
• Duman yoğunluğundan etkilenmeme özelliği,
• Alevi iletmeme ve yaymama özelliği,
• Kullanılacak ortamda yağ ve nem olması,
• Fare ve kemirgen herhangi bir hayvan riskinin söz konusu olması ve ona uygun malzemeden oluşması,
• Aşındırıcı ve zehirli gaz içermeme özelliği.
Yukarı sıralanan bu ve bunun gibi unsurların tümü kablo seçim kriterlerini etkilemektedir. Sıralanan sebepler göz önüne alınarak, doğru kılıf tercihi ya da zırhlama seçeneğine gerek olup olmadığına karar verilmektedir.
Zayıf Akım Kablo Çeşitleri
Zayıf Akım Kabloları, teknolojik ürünlerin neredeyse tümünde ihtiyaç duyulan bir kablo çeşidi olduğundan kullanım biçimine göre birçok çeşide kendi içinde ayrılmaktadır. Bunlar;
1. Kontrol kabloları,
2. BUS Kablolar,
3. Ses ve Görüntü Kabloları,
4. Yangına Karşı Dayanım Gösteren Kablolar,
5. Koaksiyel Kablolar,
6. Ses ve Görüntü Kabloları,
7. Enerji ve Tesisat Kabloları,
8. Birleşik ve CCTV Kabloları,
9. Yangın Alarm ve Dahil Telefon Kabloları,
10. Gemi ve Yat Kabloları
11. Silikon Kabloları
12. Demiryolu Kabloları,
13. Enstrümantasyon Kabloları.
Erse Kablo Çeşitleri
Erse, bünyesinde barındırdığı birçok seçenek, kalite ve müşteri memnuniyeti ile zayıf akım kablo üreticisi olarak Türkiye’nin önde gelen bir markası haline gelmiştir. Ürettiği kablo çeşitlerini altı başlık altında toplayacak olursak bunlar; Haberleşme Kabloları, Erline & Veri İletişim Kabloları, Erflex Kumanda Kabloları, Ervital Yangına Dayanıklı Kablolar, Koaksiyel Kablolar ve Sinyal Kontrol Kabloları’dır.
Haberleşme Kabloları
Haberleşme kabloları kullanım alanlarına göre çok çeşitli yapılarda üretilebilmektedir. Çoğunlukla izole edilmiş, bakır içeriğe sahip, üzeri polivinilklorür kaplıdır. Müşterinin talep ve istek standartlarına göre yeniden oluşturulması mümkün olan bu kablolar, yerel kablo şebekelerinde kullanılmaktadır.
Haberleşme kabloların üretimi, şartname gereklerine göre tüm aşamalar geçmelidir. Uygun hammadde kullanımı ile oluşmuş kablolar, gerekli kontrol ve ürün kalite takip sürecinden geçip testlere tabii tutularak ambalajlanıp tüketiciye ulaşmak için yola çıkar.
Erline & Veri İletişim Kabloları
Erline & Veri İletişim Kabloları bilgiyi iletebilmek adına sunucular, kişisel bilgisayar ve diğer donanımlar gibi sistemlerde arasında kullanılmaktadır. Veri iletimini gerçekleştirmek için kullandığımız bu kablo türünü bükümlü çift, koaksiyek kablo ve fiber optik kablo şekilde üç seçeneğe ayırabiliriz. Ayrılan bu seçeneklerin her biri farklı ortamlar için üretilmektedir.
Erflex Kumanda Kabloları
Erflex Kumanda Kabloları, telekomünikasyon alanı, petrol ve gaz, maden, büyük otomasyon sistemleri, enerji ve günlük hayatta kullanılan küçük ev aletleri gibi birçok farklı alan ve sektörde karşımıza çıkmaktadır. Bu kabloların özelliklerinden bahsedecek olursak;
Büküm şekli: Çift (per), üçlü, dörtlü damaların bükümü olarak kullanılmaktadır.
İzole Tipi: Kullanılacak alana göre bu değişkenlik gösterse de karşımıza en çok çıkanlar; PVC, PE, HFFR, PUR seçenekleridir.
İletken: Bükülü çok telli tavlı bakır bu kablo çeşidinde en çok tercih edilen iletken tipidir.
Kullanım Şekli: Kanal, yer altı, tepsi ya da havai hatlarda kullanılmaktadır.
Kılıf: PVC, HFFR, PE, PUR.
Ervital Yangına Dayanıklı Kablolar
Gelişen teknolojiyle birlikte, yangın gibi büyük bir felaketin büyümesine sebep olabilecek kabloların, üretilen kablo kılıfları ile birlikte önüne geçilmeye başlanmıştır. Bu kılıflar sayesinde yangını iletmeyen, hatta belirli bir süre yangına dayanabilen yapıda kablolar üretilmeye başlanmıştır.
Yangına dayanıklı kablolar özellikle hastane, okul, tiyatro, metro ya da hava alanları gibi kalabalık mekanlarda en çok ihtiyaç duyulan, bir önlem haline gelmiştir.
Koaksiyel Kablolar
Üzeri yalıtkan bir madde ile kaplı olan Koaksiyel Kablolar, elektrik ve elektronik alanlarında kullanılmaktadır. İçinde bulundurduğu bir veya birden fazla metalik iletkenler sayesinde oluşmuş, enerji akımı taşıma ürünüdür. Genellikle elektriksel gürültünün yoğun olduğu çevre koşullarında kullanımı tercih edilen bakır kablo çeşididir.
Koaksiyel Kablolar, yüksek frekanslardaki analog sinyalleri iletmekte oldukça başarılıdır. Bu sebeple de kullanım alanlarını; telefon, kamera sistemleri, televizyon ve radyo olarak sıralayabiliriz. Yüksek frekansları iletmekte bu kadar başarılı olmasının sebebi ise yapısıdır. Merkezinde bulunan iletken bakırın dışı ise yalıtkan bir tabaka ile kaplanmıştır. Tabakanın üzeri ise alüminyum veya bakır örgü bir zırh ile çevrelenir. Zırh üstünde ise yalıtkan bir plastik dış kaplamadan meydana gelir. Bu yapı sayesinde ise, Koaksiyel Kablolar, merkezdeki iletken üstünde taşınan sinyalin, elektriksel gürültüsünü azaltır, etkilenmesini önler.
Sinyal Kontrol Kabloları
Sinyal kontrol kabloların asıl ve kullanım amacı; makine ve kumanda panoları arasında gerçekleşen bağlantıyı sağlamaktır. Bu kabloların genel yapıları PVC kaplama ve koruma dolgusundan oluşmaktadır. Kullanım alanları ise; endüstriyel üretim yapan merkezler, bilgisayar ve ofis makine bağlantıları, kontrol mühendisliği ve enstrüman alanları, bilgisayar ve ofis makinelerin bağlantıları, bina içinde yer alan sesli bildirim merkezleridir.